XXII Surfari Mar Menor 2021 kilpailu Espanjan Los Alcazaresissa Murciassa

Ranskan EM-kilpailujen jälkeen päätimme Piken kanssa jatkaa kisakiertuetta Espanjaan. Seuraavana viikonloppuna EM:stä oli perinteinen Los Alcazaresin ”Surfari Mar Menor” kilpailu. Italian Edoardo Thermesin kanssa sovittiin, että hän tuo minulle ja Pikelle vuokralaudat Italiasta mukanaan. Vuokravälineiden hinta on kohtuullinen 200€ kilpailua kohden sisältäen välinehuollon ja vartioidun säilytyksen kilpailujen (öiden) aikana.

Kilpailut olivat Mar Menorin matalalla lahdella, jonka erotti Välimerestä kapea 24 km pitkä miltei täyteen hotelleja ja loma-asuntoja rakennettu maakaistale La Manga del Mar Menor. Mar Menor tarkoittaakin pientä merta, joka on yhteyksissä Välimereen pienien kanavien välityksellä.

Kilpailuun osallistui 116 kilpailijaa useampaan eri lautaluokkaan (Windsurfer, Avoin, Techno/lapset, Foil ja Formula). Luokat kilpailivat usealla eri radalla. Windsurfer luokkaan osallistui 37 kilpailijaa, jotka jaettiin erikseen kevyeen, raskaaseen sarjaan, naisiin ja nuoriin. Kaikki starttasivat yhtä aikaa ja kilpailivat toisiaan vastaan. Lopullisessa tulosluettelossa nähtiin overall tulokset ja sitten erikseen sarjoittain lasketut pisteet.

Kilpailussa ajettiin erittäin kevyissä tuulissa 7 lähtöä, joista heikoimman lähdön sai pudottaa pois. Jokaisen lähdön voitti 62 kiloinen italialainen, mutta pysyvästi Espanjassa asuva Andrea MARCHESI. Seuraavista sijoista käytiin kovaa kamppailua usean kilpailijan toimesta. Kokonaiskilpailun toiseksi tuli Fernando GONZÁLEZ DE LA MADRID RODRÍGUEZja minä tulin kolmanneksi. Toiseksi tullut Fernando voitti samalla myös raskaan sarjan minun ollessa toinen. Pike taisteli hienosti kokonaiskilpailun 24.sijalle ja samalla naisten 4.:ksi.

Järjestelyt toimivat hyvin ja tunnelma oli kaikin puolin lämminhenkinen ja toisia kunnioittava. Tänne kannattaa ensi vuonna lähteä isommalla Suomi-Tiimillä. Suosittelen!