Project Description

Esittely

Mitä on Windsurfer?

Windsurfer on se, mistä purjelautailu 1967 alun perin alkoi ja kasvoi nopeasti maailman- laajuiseksi liikkeeksi, kun noin 400 000 Windsurferia myytiin ympäri maailman. Windsurfer – brändistä tuli pian synonyymi koko lajille. Kun purjelautakehitys alkoi hajautua moneen eri suuntaan, Windsurfer väistyi joksikin aikaa taustalle. Nyt laudasta on kehitetty uusi versio ja sen helppous kiinnostaa jälleen.

Windsurfer on tehnyt vahvan comebackin ja luokka kasvaa ympäri maailman, myös Suomessa. Sen etuja ovat mm. yksityyppiluokka, eli kaikilla samat välineet, nopea ja helppo rikaus, kohtuullinen hinta, toimii kolmesta solmusta 30:een, sopii niin mökkikäyttöön kuin kovan tason kansainvälisiin kisoihin, eri kokoisille ja ikäisille harrastajille.

Tyynellä säällä lautaa voi käyttää suppaukseen tai vaikkapa joogaan ja kalastukseen. Ja kun vesistöjä peittää jää, rikiä voi kelkan kera käyttää jääsurffaukseen.

Tule oppimaan, jos olet vasta-alkaja tai
hyppää suoraan Windsurferille,
jos olet palaamassa lajin pariin. Tervetuloa!

Liity iloiseen seuraamme!

Purjelautailu – elämän pituinen harrastus

Aloitin purjelautailun jo 1977 ja entisenä uimarina kiinnostuin heti tästä yhden hengen jännittävästä purjehdusmuodosta.

Kuten monet aikalaiseni tietävät, niin aluksi Suomeen saatiin vain alkuperäisiä Windsurfereita USA:sta ja sittemmin laji levisi kulovalkean tavoin ympäri maailmaa, ja yksityyppiluokista olivat mukana vuosien varrella mm. Windglider ja Mistral. Nyt vuosikymmenten jälkeen palasi uusi Windsurfer valloittamaan maailmaa jälleen.

Tämä lautatyyppi sopii niin mökkilaudaksi kuin kilpalaudaksi ja olen tehnyt sillä myös virkistäviä SUP-retkiä. Toivotan puolestani kaikki tervetulleeksi mahtavaan Windsurfer meininkiin, olet sitten minkä ikäinen tahansa tai taitosi tähän lajiin mikä tahansa!

Lasse Luoto
Purjelautalegenda ja Windsurfer-kouluttaja