Alkuperäinen artikkeli www.spll.fi

Järjestyksessään 46. Windsurfer luokan Italian mestaruuskilpailut järjestettiin Cala Galerassa syyskuun puolessa välissä.Italia on Windsurfer luokan mahtimaa, jossa on rekisteröityjä WS-luokan harrastajia 341.

150 kilpailijaa ilmoittautui Italian avoimiin mestaruuskilpailuihin. Suomesta lähti tutustumaan 3 kilpailijaa italialaisten kilpailijoiden tasoon: Lasse Luoto, Carl Krause ja Juha Blinnikka. Kilpailuun osallistui myös kilpailijoita Venäjältä, Sveitsistä, Hollannista, Ranskasta ja Etelä-Afrikasta. Kilpailut olivat nelipäiväiset ja ensimmäisen kilpailupäivän ilmoittautumisen yhteydessä jokaisen kilpailijan paino mitattiin vaa’alla. Windsurfer luokan kansainvälisten kilpailusääntöjen mukaan kilpailijat jaettiin painojensa mukaan neljään yhtä isoon ryhmään; kevyt, medium kevyt, medium raskas ja raskas. Naiset starttasivat kevyen ryhmän mukana. Juha Blinnikka ja Carl Krause olivat medium raskaassa ja Lasse Luoto raskaassa. Kevyet luokat starttasivat ensimmäisenä ja noin 10 minuuttia myöhemmin raskaat luokat. Rata oli kahden poijun rata; vastatuulimerkki ja myötätuulimerkki kierrettiin kahteen kertaan ja maaliin tultiin sivumyötäisellä. Lähtövene oli samalla maalivene, joka ei liikkunut paikaltaan ollenkaan

Windsurfer luokan sääntöjen mukaan pumppaaminen on sallittua vain 30 sekuntia lähdön jälkeen ja avotuuliosuuksilla (myötäinen ja sivumyötäiset). Sanktio pumppaamisesta on ensimmäisellä huomautuskerralla 720 asteen rangaistuskierros heti huomautuksen saamisesta ja toisesta huomautuksesta tulee samantien diskaus.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ei ollut pelkoa, että joutuisi diskatuksi pumppauksesta, koska tuulta oli ihan riittävästi (7-14 m/s). Plaanattavissa olosuhteissa Windsurferin 5,7 neliön purje kiidätti kilpailijoita kolmen lähdön verran. Ensimmäisessä lähdössä pamahtikin varsinainen yllätys raskaiden lähdössä, kun ”oppimatkalla” ollut Juha Blinnikka voitti lähdön jättäen useat edellisten vuosien maailmanmestarit taakseen. Vastatuuliosuuksilla vauhti ei ollut yhtä hyvä kuin Italian parhaimmilla kilpailijoilla, mutta myötätuuliosuuksilla australilaisen maailmanmestarin Nick Bezin ohjeiden mukaisesti löysäksi jätetty purje veti kovempaa ja alemmas kuin muilla kilpailijoilla. Lasse Luoto oli ensimmäisessä lähdössä raskaiden 20., ja Carl Krause 42..

Toisessa lähdössä Juha Blinnikka tuli raskaiden toiseksi, Lasse Luoto 23. ja Carl Krause 27.. Kolmannessa lähdössä Blinnikan paapuurilähtö ei oikein onnistunut ja maaliin tultiin kymmenentenä. Lasse jatkoi tasaista sarjaansa olemalla 23.. Carl keskeytti lähdön liian kovan tuulen takia.
Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne oli seuraavanlainen:

  • Juha Blinnikka raskaiden (kaikki raskaat yhteensä) 3.
  • Lasse Luoto raskaiden 19. ja oman painoluokkansa 9.
  • Carl Krause raskaiden 41. ja oman painoluokkansa 20.

Toisena kilpailupäivänä tuuli oli heikompaa kuin ensimmäisenä. Parin tunnin odottelun jälkeen vesillä saatiin startti aikaiseksi. Tuulta lähdössä oli 2-4 m/s ja lämpötilaa yli 30 astetta.
Ensimmäisen lähdön tulokset (raskaat yhteensä):

  • Juha Blinnikka 13.
  • Lasse Luoto 39.
  • Carl Krause 51.

Toiseen lähtöön tuuli nousi 7-12 m/s. Maaliin Blinnikka tuli viidentenä, mutta rannalla odotti taas tuloksissa ”hämmentävä” yllätys. Blinnikan edellä maaliin tulleet kaikki kilpailijat saivat varaslähtödiskauksen ja näinollen hän sai toisen lähtövoittonsa. Lasse oli 31. ja Carl veti parhaimman lähtönsä ollen 21..
Toisen päivän jälkeen tulokset vähennettynä huonoimmalla lähdöllä (-1 discardi):

  • Juha Blinnikka 3.
  • Lasse Luoto 25. ja oman painoluokkansa 10.
  • Carl Krause 38. ja oman painoluokkansa 18.

Kolmantena kilpailupäivänä järjestettiin heikossa tuulessa Windsurfer luokan oma slalomkilpailu, jossa ajettiin alkuun lyhyt parin minuutin vastatuuliosuus, jonka jälkeen sivutuulessa kaksi jiippiä ja myötuuliosuus portin läpi ja takaisin vastatuuliosuudelle. Alaspäin ajettaessa kolme jiippiä ja slöörillä maaliin. Yhden heatin ajamiseen meni 5-7 minuuttia. 6 alkuheatin jälkeen tuuli loppui, eikä enää noussut päivän aikana slalomiin. Näinollen slalom keskeytettiin.

Kolmannen päivän lopuksi ajettiin ns.vapaaehtoinen Freestyle kilpailu, jota ei laskettu overall tuloksiin. 20 ilmoittautunutta kilpailijaa sai vuorollaan 3 minuutin esitysvuoron, jonka tuomaristo arvosteli ja pisteytti. Suomen joukkueesta Juha Blinnikka osallistui kisaan ja sijoittui kuudenneksi.

Viimeisenä kilpailupäivänä ajettiin yli kahden tunnin kestävä matkapurjehduskilpailu. Kaikki starttasivat yhtä aikaa jäniksenä lähtölinjaa pitkin ajavan veneen takaa. Heikossa 2-4 m/s tuulessa saatiin Windsurfer luokan matkapurjehdussääntöjen mukaisesti pumpata alusta loppuun saakka. Järkyttävän pitkän vastatuuli- ja sivuvastaisen osuuden jälkeen oli yhtä pitkä sivutuuli- ja myötätuuliosuus maaliin, joka oli pienen juoksuosuuden jälkeen rannassa. Naisten luokan kilpailija voitti kevyen tuulen kokonaiskilpailun. 18 ensimmäistä maaliin tullutta olivat kevyen ja medium kevyen, naisten ja juniorluokan kilpailijaa. Ensimmäinen raskaan luokan kilpailija oli 19. Italian Paco Cottone juuri ennen medium raskaan voittajaa Juha Blinnikkaa (20.). Lasse Luoto oli matkapurjehduksen kokonaiskilpailun 62. ja raskaan luokan 5.. Carl Krause oli koko porukan 72. ja medium raskaan 16..

Yhtään ratapurjehduslähtöä ei enää ajettu, joten aikaisemmat ratapurjehdustulokset jäivät voimaan. Juha Blinnikan ratapurjehduksen 3.sija ja matkapurjehduksen voitto nostatti hänet samalla kokonaiskilpailun voittoon medium raskaassa. Lasse Luoto oli raskaan luokan 6. ja Carl Krause medium raskaan 19..

www.windsurferclass.com
www.windsurferclass.fi

Report written by Juha Blinnikka
Photos by Pike Blinnikka